Life goals

Jag får väldigt ofta frågan vad jag ska göra efter studenten. Om jag vill plugga vidare, om jag ska ut och resa, kanske backpacka i Asien eller flytta till USA, plugga utomlands, flytta till en studentstad och ta kandidatexamen, bli entreprenör och starta eget företag, eller göra något annat äventyrligt eller viktigt där man "lever livet" och blir "framgångsfull" osvosv. You name it.
 
För mig har livet aldrig handlat om något av det jag nämnde ovan, jag har helt enkelt inte så höga ambitioner och mål i livet som vissa andra. Jag vet att alla inte vill resa heller, men just nu är det väldigt populärt och det är något många har som life goal, att upptäcka världen på ett eller annat sätt. Även det här med att plugga flera år är heller inget för mig, jag vet inte om det är för jag inte vet jag vill plugga så länge eller om jag är för rastlös? Jag vet inte, men det är bara inte min grej, inte just nu iallafall.
 
För mig är mitt life goal att skaffa en egen liten familj och uppleva allt därefter med dem. Jag skulle aldrig någonsin åka utomlands ensam utan ett exotiskt land är något jag vill uppleva med min familj. Mina mål i livet är helt enkelt att skaffa en stadig grund; ett fast jobb och ett boende där barnen kan växa upp. Det finns inget jag längtar efter lika mycket som att skaffa barn, det är det jag sparar mina pengar till nu, inte resor osv. Det är inte lika vanligt för en nybliven 18 åring att vilja bosätta sig redan, det är nu man är ung och fri och ska leva livet, hitta kärleken och ta reda på vad man vill i livet. Men jag vet redan vad jag vill och det vill jag uppleva tillsammans med min stora kärlek, som jag redan har hittat vilket jag är otroligt lycklig över.
 
Ofta får jag ganska nedvärderanden svar när jag berättar vad jag vill göra med mitt liv eftersom det inte är lika "spännande" som någon som ska flytta till Japan eller har höga ambitioner om att bli framgångsrik, att bli "någon som räknas". Men jag har MINA drömmar och de råkar vara såhär "basic". Min dröm är dessutom mångas dröm också, men kommer EFTER de har levt livet och rest jorden runt. Många har känt sig fast under sitt liv hittills och vill därför testa nya saker, vilket jag verkligen förstår. Men att ha en egen familj, egen villa, en egen volvo och en egen vovve ÄR att testa nya saker. Jag vill bara göra det i en annan ordning än vissa andra.
 
Kort och gott så är itt drömscenario just nu att utbilda mig till PT/kostrådgivare under 1-2 år, vilket planen är att göra i höst så att jag kan börja arbeta som det jag vill direkt och slippa ta tag i pluggandet efter ett eller flera sabbatsår. Under tiden jag utbildar mig är planen att förhoppningsvis flytta hemifrån med Simon som jobbar heltid och inte ska plugga något heller = han tjänar in de största pengarna och jag ska extrajobba så gott som. När jag är klar ska jag då jobba som det jag utbildat mig till och tjänar mer pnegar så vi kan skaffa barn. För vissa låter det hur tråkigt som helst men för mig är detta drömmen och jag längtar så otroligt mycket tills jag har nått mitt life goal.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0